Biyografi
1967 Tayfun Aybek, 6 Kasım günü Eskişehir'de dünyaya gelir.
1973 Şimdiki Tren Garı’nın karşısındaki Dumlupınar İlkokuluna başlar. 5 yıl boyunca öğretmeni Münevver Lofça ile birlikte bu okula devam eder.
1978 Mutallip caddesindeki Devrim Orta Okulu’na geçer. Başarılı bir 3 yıl geçer. En yakın dostu Orhan Yurtsever (Dr.) ile aynı sırada okurlar.
1981 İhtilal döneminde Atatürk Lisesi’ne başlar ve 3 yılın sonunda Fen Bölümünden mezun olur. Orhan Yurtsever ile daha birçok sıra arkadaşı ile başarılı bir Lise hayatı geçirip, Üniversite sınavlarına hazırlanır. Yine Orhan Yurtsever ile birlikte Atletizm’e başlar. 400 m Yıldızlar ve Genç Erkekler yarışmalarında 2 gümüş ve 1 bronz madalya almaya hak kazanır.
1984 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini yapılan 2 aşamalı sınavlar sonucu kazanır. Artık bundan sonraki 6 yılı İstanbul’da geçecektir. Orada Eskişehir’liler yurduna yazılır. 2 yıl orada kaldıktan sonra en yakın arkadaşı Ulvi Aktaş (Dr.) ile Çapa Tıp Fakültesi yakınında evde kalmaya başlarlar.
1987 Almanya’nın Frankfurt şehrinde Temmuz-Ağustos dönemi Genel Cerrahi stajına gider. Burada ünlü Genel Cerrah Prof. Dr. Christoph Hottenrott ile tanışır. Tam bu sırada kendisi dünyada ilk kez aynı anda yapılan Karaciğer, Pankreas ve İnce Barsak nakli ameliyatına eşlik eder.
1988 Yine yaz döneminde Frankfurt’a gider ve burada Prof. Dr. Hottonrott yanında kalır. Artık Cerrahi branşına kendini adamıştır.
1990 Frankfurt’ta toplam 6 aylık staj yapar. Genel Cerrahi- Dahiliye – Psikiatri
1990 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Doktor Diplomasını alır ve aynı yılın Ekim ayında Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi, Genel Cerrahi Bölümünde Asistan Doktor olarak göreve başlar. Hocası Genel Cerrah Prof. Dr. Christoph Hottenrott iken, 6 ay sonra Kalp Cerrahisi kendisinin ilgi alanı olduğunu fark edip, Kalp ve Damar Cerrahisine, Prof. Dr. Peter Satter’in yanına geçer. Artık Kalp Cerrahisi tecrübeleri başlamıştır.
1994 Almanyada Doktora „PhD“ ünvanını, yazılı sözlü imtahanlar ve tez kabulü sonrası, almaya hak kazanır. Artık onun uluslararası bilimsel „Doktor“ ünvanı vardır.
1994 Almanya’nın Rotenburg a. d. Fulda kentinde Doç. Dr. H. Oster’in yanında özel bir klinikte göreve başlar. Burada oldukça fazla kalp ameliyatları yapılmaktadır ve ilk kalp ameliyatını 1995 de kendisi yapar.
1997 Sayısız kalp ameliyatlarından sonra kariyer amaçlı Üniversiteye geri döner. Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisinde Prof. Dr. Anton Moritz’in yanında göreve başlar. İlk MIDCAB (Minimal İnvazif Kalp Ameliyatını) gerçekleştirir.
1998 Robot ile (Da Vinci System) ilk Kalp ameliyatlardan biri olan tekli bypass (LIMA-LAD) operasyonunu gerçekleştiren ekipte yer alır. Bu vakalarda göğüs kafesi açılmadan total endoskopik yöntem ile ameliyat gerçekleştirilir. Aynı yıl Baş Asistan olarak görevine devam etmeye başlamıştır. Toplam 168 vakada göğüs kafesi hiç açılmadan bypass gerçekleştirilir.
1999 Minimal İnvasiv Kalp Cerrahisi alnında çok sayıda ameliyatlara başlar. Sayısız küçük kesi ve robot ameliyatları gerçekleştirir.
2000 Hasta kanı soğutulmadan, Arkus Aorta’ya müdahale konusunda bilimsel çalışmalara başlamış ve Üniversite’de bu alanda öncülük etmiştir.
2001 Mart ayında Avrupa’da ilk kez uyanık bir hastada genel anestezi kullanılmadan kalp bypass operasyonunu gerçekleştirmiştir. Bu arada Doçentlik Tezine başlar ve Üniversite’de Tıp öğrencilerine dersler verir.
2002 Brazilya’nın Sao Paolo Eyaleti Marilia kentinde, Marilia Üniveristesi ve Frankfurt Üniversitelerinin işbirliği ile gerçekleştirilen projede yönetici Hekim olarak çalışmıştır. Frankfurttaki görevi devam ederken, yıllık izinlerini kullanarak, bu proje kapsamında Marilia kentinde ameliyatlara öcülük etmiştir.
2005 Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi, Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Doçentliği ünvanı
2006 Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünün kurulmasına katkılarından dolayı, Brezilya Hükümeti Marilia Üniversitesi tarafından şeref profesörlüğü ünvanı verilmiştir.
2007 18 yıllık Almanya döneminden sonra, Türkiye’ye gelme isteği doğar. Türkiye’ye gelmesini Doç. Dr. Haldun Karagöz teşvik eder. Mart ayında Ankara Güven Hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahı olarak göreve başlar.
2008 Ekim ayında o zamanki adı ile Mesa Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Başkanlığına getirilir. Burada onu bu değişikliğe motive eden kişi Prof. Dr. Necati Çanakçı (Başhekim Mesa Hastanesi) olmuştur.
Bugün... Halen 2011 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Mesa Hastanesini devir alması ile, isim değişikliğine uğrayan Özel TOBB ETÜ Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde, Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.
01.09.2016 TOBB ETÜ Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı
Açık Kalp Ameliyatı, akciğer embolisi, Aort anevrizması, Aort Cerrahisi, Aort kapak darlığı, aort kapak hastalıkları, Aort Kapak Replasmanı, Aort kapak yetmezliği, aort yetmezliği, Aritmi, ASD / PFO Kapatma, Ateroskleroz, Atriyal fibrilasyon, atriyal septal defekt, Baypas, Damar Cerrahisi, Ekokardiyografi, Endovasküler Tedavi, enfektif endokardit, EVAR, Hipertansiyon, Kalp kapak hastalığı, Kalp Kapak Onarımı Ameliyatı, Kalp Krizi, Koroner Anjiografi, Koroner Arter Baypas Grefti, Koroner arter hastalığı, Koroner Cerrahisi, Miksoma, minimal invaziv kalp cerrahisi, Mitral darlık, Mitral kapak, Mitral Kapak Cerrahisi, Mitral kapak prolapsusu, Mitral Kapak Replasmanı, Mitral yetmezlik, Paravalvüler kaçak, Robotik Cerrahi, Şahdamarı, TAVİ, Transkateter aortik kapak implantasyonu, Transözefagial, Trikuspit yetmezlik, ventriküler septal defekt, Yetişkin Kalp Damar Cerrahisi, akciğer embolisi, Aort anevrizması, Aort kapak darlığı, aort kapak hastalıkları, Aort Kapak Replasmanı, Aort kapak yetmezliği, aort yetmezliği, Aritmi, ASD / PFO Kapatma, Ateroskleroz, Atriyal fibrilasyon, atriyal septal defekt, damar sertliği, Ekokardiyografi, enfektif endokardit, EVAR, Hipertansiyon, Kalp kapak hastalığı, Kalp Krizi, Koroner Anjiografi, Koroner arter hastalığı, Miksoma, Mitral darlık, Mitral kapak, Mitral kapak prolapsusu, Mitral yetmezlik, Paravalvüler kaçak, TAVİ, Transkateter aortik kapak implantasyonu, Transözefagial, Trikuspit yetmezlik, ventriküler septal defekt,